Γεωργίου Παπανδρέου 31, 54645, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+30 2310 220035
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH
Αρχική > Προϊόντα > Ελιές > Πράσινη ελιά Χαλκιδικής

Πράσινη ελιά Χαλκιδικής

Από τις πιο γνωστές ποικιλίες βρώσιμης ελιάς στην Ελλάδα είναι η Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής, που και όπως φανερώνει το όνομά της καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στη Χαλκιδική. Οι ελιές αυτές έχουν λαμπερό πράσινο - πρασινοκίτρινο χρώμα, διακριτικό φρουτώδες άρωμα, ελαφριά πικρή - πικάντικη γεύση, με έλλειψη λιπαρότητας, χαρακτηρίζονται από το μεγάλο τους μέγεθος, με την αναλογία της σάρκας - πυρήνα 9:1.

Δείχνοντας σεβασμό στη φύση, αλλά και στον καταναλωτή, τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες και τη νομοθεσία. Μετά την προσεκτική συγκομιδή του καρπού, που ξεκινά τον Οκτώβριο, τοποθετούνται μέσα σε βαρέλια για εκπίκριση και στη συνέχεια συντηρούνται με αλάτι, σε άλμη, ξύδι ή και λάδι.

Την Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής σας την προσφέρουμε ολόκληρη, εκπυρηνωμένη, τσακιστή, χαρακτή και με επιλογή στη γέμιση όπως αμύγδαλο, σκόρδο, πιπεριά, λεμόνι, πορτοκάλι και μακεδονικό πιπεράκι.

Εξαιρετική διατροφική καθημερινή συνήθεια ως ορεκτικό, σε σαλάτες, συνοδευτικό σε γεύμα, αλλά και στο ποτό.

Διατροφική αξία

Παρόλο που είναι ελλιπής σε ελαιόλαδο, κατά συνέπεια λιγότερη βιταμίνη Ε, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, μικρότερη σε Β1, Β6, Β12, που ο συνδυασμός τους βοηθά το δέρμα να παραμένει υγιές, στο νευρικό σύστημα και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Περιέχει δεκαπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από το ελαιόλαδο εξαιτίας των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και της τοκοφερόλης, που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και εγκεφαλικά. Πλούσιες σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και σίδηρο.

Πράσινη ελιά Χαλκιδικής 11
ΕΛΙΕΣ ΣΤΑ 100GR
Ενέργεια Kcal 201,5
Πρωτεΐνες gr 1,4
Υδατάνθρακες gr 1,7
Λίποι gr 0,1
Κορεσμένα gr 20,4
Μονοακόρεστα gr 2,95
Βιταμίνη Α mg 200
Αλάτι gr 4
Νερό gr 71,5
Διάρκεια ζωής 2 χρόνια
Φύλαξη Θερμοκρασία Δωματίου