Γεωργίου Παπανδρέου 31, 54645, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+30 2310 220035
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH
Background image

Ο τόπος μας

Υπάρχει ένας τόπος που φημίζεται για την κορυφαία ποιότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου σε ολόκληρο τον πλανήτη: η Σπάρτη και η περιοχή της Λακωνίας, η γη του θρυλικού Λεωνίδα και των 300 ατρόμητων πολεμιστών του.

Το λακωνικό ελαιόλαδο ήταν το βασικό συστατικό διατροφής των αρχαίων Σπαρτιατών. Είναι συνέργεια πολλών μικρών θαυμάτων της φύσης που το καθιστούν περιζήτητο και πασίγνωστο.

Η Λακωνία είναι ο νοτιότερος νομός της Πελοποννήσου και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος, περιέχει την οροσειρά του Ταΰγετου (υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου, 2.407 μέτρα) και την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα. Πρόκειται για γη με άριστο μεσογειακό κλίμα -ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς- με μακρά διαστήματα ηλιοφάνειας όλο το έτος, βροχερό φθινόπωρο, μαλακό χειμώνα και ζεστό-ξηρό καλοκαίρι.

Υπό αυτές τις ιδανικές συνθήκες, ευδοκιμεί μια ποικιλία προικισμένη από τη φύση, που παράγει το μοναδικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με βαθύ λαμπερό πράσινο χρώμα, με φρουτώδη γεύση και με μια ελαφριά πικράδα, η οποία συνυπάρχει με μια απαλή αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού και διαφόρων φρούτων.